top of page
Vyhledat

jedno.duše bestseller: tričko Klasik

představení střihu, materiálu, barev a velikostí



V dalším díle seriálu na téma střihy oblečení na jógu a volný čas bych vám dnes ráda představila naši klasiku a současně bestseller značky jedno.duše - TRIČKO KLASIK.

 


STŘIH – charakteristiky a výhody

 

Jak jsem již zmínila, trička a tílka Klasik spadají do kategorie modelů s širokým spodním nápletem. Díky němu můžeme zajistit potřebnou funkčnost při pohybu a současně nám umožní lehce nařasit látku nad ním a vytvořit potřebnou volnost přes bříško...







Spodní náplet:

  • je široký pruh látky, kterým je tričko zakončeno. Díky němu je tričko dostatečně dlouhé a nechá se stáhnout přes boky až pod zadeček.

  • náplet je o něco užší než tělo trička, aby zajistil potřebnou funkčnost při cvičení: udržel tričko na bocích i když se při lekci otočíte hlavou dolů

  • díky úžasně jemnému materiálu je však i náplet měkký a pružný, nijak vás nestahuje a při pohybu neruší. Současně jej klidně můžete zastrčit do tepláčků nebo šortek, aniž by vás obtěžovalo množství nahrnuté látky.

  • nabízí větší variabilitu při nošení: během aktivnější, dynamičtější lekce jej stáhnete níže pod boky, tak abyste v něm mohli aktivně střídat polohy ve stoje i v předklonech, v úkroku do psa hlavou dolů nebo přechodu do kobry. Tričko Vám díky němu nikde nepřekáží a náplet je perfektně udrží na místě. U lekcí jemnějších, kde raději vnímáte volnost a svobodu v pohybech na zemi, v sedě apod, můžete náplet podkasat a nařasit v pase, nechat tričko lehce přepadnout a zkrátit. Pocitově máte tak více prostoru, necítíte žádné omezení a můžete nasměřovat svou pozornost ke svým niterným, vnitřním pocitům.





rukávy trička Klasik

Rukávy:

Dalším charakteristickým znakem triček Klasik je střih rukávů, který dal tomuto modelu jméno. Jedná se totiž o jednoduchý, klasický střih, bez přídavných švů, střižený přímo do těla trička.


  • Jsou jednoduché, klasické, jako u triček, které znáte na sport nebo na běžné nošení. Nejsou nijak vsazené, ale jednoduše střižené do svého tvaru spolu s tělem trička.

  • Mají klasickou, obvyklou délku triček s krátkým rukávem

  • Lemy rukávů jsou velmi elastické, šité speciálním strojem i nitěmi pro pružné materiály, tak aby vás nijak nestahovaly a neomezovaly v pohybu i v případě, že vaše paže obepnou trochu těsněji.

 




Výstřih:

Důležitým prvkem, ke kterému jsme směřovali naši pozornost je také výstřih. Ze své zkušenosti vím, že zrovna on dokázal kolikrát zničit funkčnost celého střihu. V jógových lekcích se často předkláníme, zakláníme a otáčíme hlavou dolů a to poslední, co si přejeme, je velký otvor, který nám padá přes hlavu nebo se otvírá a odhaluje víc, než si přejeme. Proto i u trička Klasik hraje důležitou roli.

  • Střihově je výstřih kombinací kulatého a lodičkového, ani příliš kulatý, ale ani příliš rovný a široký. Díky pružnosti materiálu bylo možné jej zmenšit, právě proto aby se i v případě velkých předklonů krásně uzavřel a nepustil materiál přes hlavu.

  • Stejně jako u rukávů, i lem výstřihu je ušitý na speciálních strojích, bez zbytečných záložek a prošívání, aby mohl nabídnout nadstandardní pružnost.

 



 

MATERIÁL

 

Samotnému materiálu se budeme věnovat v jednom z dalších článků, avšak i nyní je potřeba zmínit jeho kvality, neboť právě díky němu je tričko Klasik tím, čím je.


měkký bambusový úplet


  • Všechna naše jógová trička šijeme z tohoto jemného, vzdušného bambusového úpletu, složeného buď z 95% bambusu a 5% elastanu nebo 96% bambusu a 4% elastanu. Trvalo nám dlouhou dobu, než jsme našli dodavatele, který by nám uměl zajistit typ podle našich představ. Samotnou mě překvapilo, kolik může být druhů a jak se mohou lišit na dotek, i přesto že jejich popis a gramáž mají stejné označení. 

  • Pro naši potřebu je tato zmíněná lehkost, jemnost, prodyšnost a pružnost daného materiálu zásadní… Nechceme šít ze silné látky, bez lesku. A tak i přesto, že jsme původně chtěli podpořit českou výrobu, nepodařilo se nám u místních výrobců tyto kvality pro výrobu základní kolekce na jógu najít (věřím, že zatím). Náš bambusový úplet na trička je vyráběn v Evropě, převážně v Nizozemí nebo v Řecku.

  • Právě tento úžasný materiál je často tím, co přitáhne naše zákaznice jako první. Jen se ho dotknete, oblečete si ho, cítíte ihned na kůži ten obrovský rozdíl oproti bavlně či syntetickým materiálům.

  • Je tak jemný, lehký, ideální i pro citlivou pokožku. V létě krásně chladí, v zimě umí zahřát. Bambusové tkaniny jsou navíc známé pro své antibakteriální a protiplísňové vlastnosti. 

 

 

BARVY

 

Barvy jógové kolekce měly jasný záměr. Chtěla jsem, aby byly opravdu jemné, nenásilné, aby nás při józe nerušily, a aby naopak podpořily ženskou jemnost,  zemitost i lehkost.





  • Proto v základní kolekci najdete pouze smetanovou, béžovou (beige), pudrovou, café, olivovou a šedou. Na volný čas jsme přidali na žádost zákaznic i jednoduchou černou.

  • Občas ale „rozzáříme“ nabídku výraznějšími barvami v limitovaných kolekcích (Již příští týden přibude jedna veselá letní barvička, jejíž  jejíž kolekce triček a mikin  bude dostupná nejprve ČLENŮM našeho webu a odběratelům newsletteru)

  • Hlásíme se k udržitelné módě, nechceme držet velké sklady a jak jsme postupně zjišťovali, nabízet všechny modely ve všech barvách a velikostech, by s tímto záměrem nerezonovalo.

  • Proto postupně obměňujeme barvy u různých modelů, hrajeme si s novými variantami, které vytváří spojení barvy a jiného střihu.  Někdy máme výpadky dodávek  látek, někdy na barvy čekáme a bereme to jako tvořivý proces, ne jako problém. Neslibujeme neustálé zásobení všemi barvami, ale snažíme se o možnou pestrost a případné objednávky přímo na přání zákazníka nebo možnost informování, jakmile barva dorazí. (Jako například nyní u pudrové)

 

Současná kolekce triček Klasik je v těchto barvách:

  • SMETANOVÁ: Nově jsme  nyní na léto  uvedli tričko Klasik v „klasicky letní“ smetanové barvě! Bílé tričko je letní „must-have“! Je kombinovatelné se vším, můžete v něm cvičit a vzít ho ke všem barvám legín, ale také jej užijete při každodenním nošeni. Díky jemnému lesku a jemnému smetanovému nádechu je tričko elegantní samo o sobě, dokonce třeba i v kostýmku!


  • BEIGE - béžová: další jemná, letní barva, která se nádherně kombinuje. Ať již s našimi jemnými barvami (když vykukuje zpod růžové[ST2]  nebo smetanové mikiny..) nebo v kombinaci s výraznějšími tóny, které podpoří a současně lehce zjemní.


  • PUDROVÁ – největší hit, který se rychle vyprodává. Je bestseller tričko naší kolekce a nejoblíbenější barvou a i my ji milujeme pro její ženskost. Momentálně čekáme na její dodání, proto je možné si zapnout hlídacího psa a být upozorněni, jakmile budou znovu spuštěny předobjednávky.


  • CAFÉ - kávová, jemná zemitá barva, velmi oblíbená, v lehčí (nižší gramáž) verzi bambusového úpletu. Je opravdu vzdušná na léto nebo třeba na dynamičtější lekce. Díky jemnosti materiálu se může zdát ve vaší velikosti o trochu větší oproti jiným modelům ve stejné velikosti. Poslední kousky na skladě a pár možných objednávek ukončí pro letošní rok toto něžné spojení modelu s barvou café. Na podzim chystáme do nabídky jedno.duše zařadit barvu café v trochu jiné kvalitě změkčeného, nového úpletu.

 

Další barvy budeme k modelu Klasik postupně přidávat, abyste viděli jak si tento střih s kterou barvou rozumí a která právě vám nejlépe sedne. Rádi vám vyrobíme tričko z jakékoliv barvy, kterou máme na skladě. Stačí nám napsat , s radostí se s vámi domluvíme!

 




 

VELIKOSTI:

 

Trička Klasik šijeme ve všech velikostech, novou barvu vždy ušijeme od každé z nich - od XS po XL, limitované edice často nabízíme v základních velikostech S, M, L., další velikosti „limitek“  je možné si objednat individuálně



velikostní cedulka jedno.duše

  • Rozměry jednotlivých velikostí u modelu klasik najdete zde. Míry jsou měřeny na rozloženém tričku, můžete je tak porovnat například se svým oblíbeným.

  • nabízíme také možnost ušít vám tričko přímo na míru

 

  • Na e-shopu můžete vybírat z možnost „koupit“ - máme-li danou velikost přímo na skladě anebo „objednat“, máme-li látku, ale požadovanou velikost vám ušijeme na objednání. Garantujeme dodání do dvou týdnů, často stihneme i dříve.

  • Pro velký zájem budeme nově nabízet i tzv LOOSE FIT variantu u typu trička Klasik. Střih zůstane stejný, tělo trička bude ale delší a širší, aby poskytlo pohodlí a příjemnou volnost i pro větší postavy. (Budeme šít převážně u velikostí L a XL, na objednání a po domluvě budeme umět ve všech velikostech)

 






VRSTVENÍ A KOMBINACE

 

Vrstvení a variabilní kombinování jsou pro nás určitým symbolem jednoduchosti, který bychom chtěli svou tvorbou předávat. Moci vlastnit méně kvalitních kousků, které mezi sebou dokážeme kreativně kombinovat a využívat na více příležitostí, přináší určitou lehkost a pomáhá nám v  minimalistickém přístupu k módě a tím i k životnímu prostředí a udržitelnosti. Záměrem všech našich, současných i budoucích kolekcí, je proto jejich vzájemné propojení, kombinování a víceúčelové využití .




 

Ať už budete v tričku Klasik chodit na jógu do studia, můžete v něm klidu a s elegancí posedět po skončení lekce v kavárně. Můžete v něm jít do práce, zastrčit ho do kalhot nebo stáhnout přes užší džíny. Máme klientky, které nosí trička do kostýmků, pro jejich elegantní jemný lesk, jemnost a skvělé vlastnosti materiálu.


Díky dlouhému spodnímu lemu se tričko Klasik perfektně doplňuje s Mikinou Cool, se kterou dokáže tvořit krásné barevné kombinace. Naší oblíbenou je béžové tričko Klasik a růžová mikina nebo tričko Klasik v barvě café a smetanová mikina.

Stejně tak jej dobře propojíte s novou dlouhou mikinou na jógu, mikinou Soft. V této kombinaci můžete bez obav odcvičit pozdrav slunci v chladnějších ránech a poté si dojít na kávu, s mikinou podkasanou do krátké verze, kdy tričko zakrývá partie zadečku a přitom zvýrazní barevnou kombinaci. Krásné a jemné spojení je tričko Klasik v barvě café a mikina Soft ve smetanové nebo šedé anebo tričko Klasik ve smetanové barvě a mikina Soft v šedé.


Další možností je lehčí vrstvení v kombinaci s tílkem s řasením, kterou i já sama využívám, když chodím na ranní lekce v letních měsících. Tričko poslouží skvěle jako lehčí vrchní vrstva pro chvíle, kdy ještě tělo není zahřáté na pohyb v tílku.

Pro podobné využití tvoříme nyní také variantu trička Klasik bez spodního nápletu. První kousky budou součástí již zmíněné limitované kolekce a budou určené právě k tomuto možnému vrstvení a každodennímu nošení.


Připojte se do newsletteru nebo se zaregistrujte na našem webu jako člen a dozvíte se vždy o novinkách přednostně!



A pokud byste chtěli vědět cokoliv dalšího, napište, zavolejte, ráda vás uslyším!


s láskou





Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comentários


bottom of page