top of page
Vyhledat

jak si vybrat střih, který by vám nejlépe seděl?

jedno.duše: jak si vybrat vhodné tričko, tílko a nebo mikinu na jógu



V tomto článku vám chceme představit jednotlivé modely a střihy, jejich výhody i odlišnosti a jejich možné využití. V dalších dílech najdete pak podrobnější informace k jednotlivým modelům spolu s tipy a dalšími doporučeními, tak abyste měli dostatek informací pro výběr střihu, který vy vám osobně seděl nejlépe.


 

Kolekce jedno.duše na jógu nabízí aktuálně tři základní modely – trička, tílka a mikiny. 

Záměrem při tvorbě všech modelů této kolekce byla jednoduchost, volnost, vzdušnost a jemnost, společně s požadavkem na funkčnost při cvičení.

Chtěli jsme vytvořit takové oblečení, které bude volné, měkké a příjemné (z přírodních materiálů) a které zároveň bude držet na těle a nesklouzne ani v pozici hlavou dolů nebo ve stojce. Oblečení, které lze vzájemně kombinovat, vrstvit a které bude současně nositelné i mimo jógovou podložku.

 





Podle čeho se můžete rozhodnout a dobře vybrat?

 



TRIČKA . TÍLKA . MIKNY



Rozmýšlíte-li, jaký vrchní díl si pořídit na lekce jógy, podívejte se nejprve na styl, který praktikujete:

 

1.     Pro dynamičtější lekce se rozhodně hodí nejvíce tílka, popřípadě tričko s motýlími rukávy (které jsou zespodu otevřené a krásně větrají). Umožní vám největší pohodlí i ve větším zatížení a možném zapocení, jsou dostatečně dlouhé, aby splynuly s vaším pohybem i v náročnějších přechodech a vinjásách a přitom velmi jemná a lehká, takže vás, na rozdíl od syntetických materiálů, nebudou nikde škrtit a stahovat.


2.     Jsou-li lekce jemnější a pomalejší, využijete pravděpodobně skvěle trička všech našich střihů, ať už samotná nebo ve spojení s novou mikinou Soft, určenou přímo na cvičení (novinka, brzy už i na e-shopu!). Všechny střihy vám dopřejí nerušený pohyb, na zemi, ve stoje i vsedě, splynou s vámi, že je skoro na sobě ani neucítíte a nijak vás neomezí. Můžete tak nerušeně otočit pozornost k sobě, ke svým pocitům, vnitřním vjemům, dechu i jemnému zachycení myšlenek a vnímavé pozornosti.


3.     Pokud navštěvujete nebo sami doma praktikujete kombinací jemnějšího rozcvičení s následným dynamičtějším zahřátím a závěrečnou relaxací, nabízí se jako ideální vrstvení. Na to se naše produkty skvěle hodí díky jemnosti a měkkosti materiálu i díky jejich promyšleným střihům. Vrstvit lze tílko s mikinou, jakýkoliv střih trička s mikinou a dokonce (což já sama často využívám na ranní letní lekce), tílko s tričkem (tílko s řasením + tričko  oversize, popřípadě tričko s motýlími rukávy jsou pro mě osobně nejlepší kombinace. O tom více v příštím článku).


4.     Na cestu do studia nebo na snídaní po lekci krásně využijete netradiční střih mikiny Cool, krátké, širší (oversize) mikinky s kapucí a krátkým rukávem.  Tato mikina sice nebyla vyvinuta přímo na cvičení, kde by mohla vadit její šířka a kapuce, ale byla pro nás tím prvním impulsem pro možné kombinování a vrstvení. Perfektně se doplňuje s dlouhými tričky a tílky, což vybízí k zajímavým barevným variacím a mnoha možnostem využití.

 


5. I pokud jógu necvičíte, mohou vás naše trička zaujmout spojením úžasného materiálu, střihu a jemných barev. Pak budete vybírat převážně esteticky a podle typu vaší postavy. K tomu vám dopomůže následující rozřazení podle střihu a dále pak nadcházející seriál o jednotlivých modelech.

Ačkoliv byla naše první kolekce určená primárně na jógu, společně s našimi klientkami vidíme, že i ty, které na jógu chodí, ji samy nosí na jiné, každodenní aktivity, včetně slavnostnějších příležitostí. (Například elegantní tričko s motýlími rukávy ve smetanové nebo černé barvě, ale i další )

 



 


FUNKČNOST



Čím se nám podařilo zajistit potřebnou funkčnost na lekcích a co může být současně i rozhodovacím parametrem ve vašem výběru, je řešení spodní části střihů.

Díky nim se nám podařilo zajistit, aby trička držela, i když se na hlavu stavíme a díky kterým i přes příjemnou volnost nepadají přes hlavu. Zároveň umožňují jemné nařasení v partiích bříška, což je příjemné nejen při cvičení, ale i na každodenní nošení.

Jaké je tedy toto řešení střihů:



1.     NÁPLET:

Široký spodní náplet je pruh dvojitě sešité látky, který je užší než tělo trička. Ve spojení s kvalitou materiálu a jeho potřebné elasticitě, se tričko udrží skvěle na bocích ve všech jógových pozicích. Současně díky němu a potřebné délce v těle trička, vznikne možnost jemného nařasení látky nad ním. Tento střih je naším stěžejním a najdete jej u všech následujících modelů:


trička:

 

tílka:

 

mikina:

  • NOVÁ MIKINA SOFT (novinka, brzy také na e-shopu)

 


 

2.     ŘASENÍ:

Střih těchto jógových triček nebo tílek je delší, s postupným zúžením. Na jedné straně je našitý elastický materiál, který látku nařasí a přispěje k větší pružnosti i zachycení spodní části trička/ tílka přes boky. V horní části je volnější a splývavější, dole obepíná boky. Díky své délce se dá skvěle řasit a schová malé vlny v břišních partiích, snadno jej můžete ale také zastrčit do kalhot nebo naopak stáhnout až na stehna.

Tento střih najdete u těchto modelů:


 

 


 




Hledáte-li pohodlné, funkční, designové oblečení na jógu, vyráběné udržitelně u nás v Čechách, jste u nás určitě správně. Ráda vám osobně pomůžu s výběrem, můžete mi napsat, zavolat nebo se domluvit na vyzkoušení u nás na Praze 6. 


Anebo sledujte dál náš web a blog. Můžete se přihlásit přímo na naše stránky, kde jako člen budete současně odběratelem newsletteru, ale dostanete okamžitě upozornění na nový článek, akci a slevu, která se na webu uveřejní (na hlavní stránce webu v horním pravém rohu „Přihlásit“). 

Nebo se přihlaste k odběru newsletteru (na hlavní stránce webu, uprosřed stránky: "Přihlašte se"), ve kterém budeme přinášet souhrn novinek jednou za měsíc.

 



S láskou

 




Markéta





 


 





 

V dalších článcích:


  • představíme jednotlivé modely

  • ukážeme jejich možné kombinace

  • dozvíte se více o materiálu

  • nabídneme vám spolupráci na testování nových modelů



Oblečení na jógu trička, tílka a mikiny

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comentarios


bottom of page